+31 88 626 73 71 contact@sellian.nl

Inbound Marketing: het moderne alternatief voor koude acquisitie!

Koude acquisitie, zoals koud bellen, werkt niet meer; u belt altijd ongelegen. Hoe vaak komt het wel niet voor dat uw eigen telefoon afgaat en een “Onbekend” nummer in uw scherm verschijnt? U twijfelt. Opnemen of niet? U besluit het te doen, misschien is het wel belangrijk. “Goedemiddag, u spreekt met Michelle van X, bel ik gelegen?” U probeert uit te leggen dat ze niet zo gelegen belt en dat u geen interesse heeft, maar Michelle gaat door met praten en blijft herhalen dat het maar heel even duurt. Ze begint met haar verhaal en benadrukt dat ze een uniek aanbod heeft, duidelijk volgens script. Vijf minuten later hangt u de telefoon op. U was niet geïnteresseerd in het product, bent een irritatie rijker en Michelle (helaas voor haar) is zeker geen klant rijker. Bij inbound marketing gaat dat anders.

Aantrekken en inspireren in plaats van koude acquisitie

infographic klantenwerving koude acquisitie koud bellen online marketing bureau groningen sellian

Infographic alternatief koude acquisitie

Het ongevraagd benaderen van de potentiële klant, oftewel koude acquisitie, is niet meer van deze tijd. Deur tot deur verkoop, koud bellen, voorbijgangers aanspreken, het wordt allemaal als vervelend ervaren en is daarom niet effectief (zie infographic). Het is niet meer aan u om te bepalen waar de vraag vanuit prospects ligt, het is aan de prospect zelf om te bepalen wanneer en waar hij op zoek gaat naar informatie en een product of dienst. Waar u voor kunt zorgen, is de beschikbaarheid van deze informatie binnen uw organisatie. U heeft de mogelijkheid om uw klanten te inspireren met content.

Door gebruik van video’s, infographics, foto’s, blogs, whitepapers en meer, kunt u de potentiële klant inspireren. Natuurlijk wordt er nog steeds contact opgenomen met de klant, maar voordat dit wordt gedaan moet hij eerst overtuigd raken van de kennis en expertise van uw bedrijf. Wanneer de prospect vrijwillig gegevens afgeeft (contactformulier, downloads), kunt u hem verder verleiden door middel van persoonlijk contact of relevante content.

Maar wat werkt beter dan koude acquisitie?

De belangrijkste tip voor acquisitie is te beginnen met schrijven. Zorg voor relevante content die de prospect wil lezen en op zal zoeken. Begin dus bij de klant, die staat immers centraal. Bedenk wat de klant wil weten en speel hierop in. Zet vervolgens online leadgeneratie in om ervoor te zorgen dat u meer waardevolle leads krijgt en zo tijd bespaart door geen ongeïnteresseerde prospects koud te bellen. Graag gaan we met u in gesprek om u hierbij te helpen! Of lees eerst meer over effectieve leadgeneratie met inbound marketing in ons whitepaper.

Whitepaper

Haal het maximale uit uw marketing en sales

Sellian

Amsterdam • Groningen

088 - 626 73 71

contact@sellian.nl

Volg ons

Wij zijn er voor u!

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken?