+31 88 626 73 71 contact@sellian.nl

Professioneel netwerken: rendement, doel en belang

Professioneel netwerken bij de vele nieuwjaarsborrels lijkt een uitgelezen kans. Heeft u de eerste nieuwjaarsborrel al achter de rug? En wat heeft het u opgeleverd? Alleen een kater of ook leads?

Professioneel netwerken is helemaal in. Voor B2B-ondernemers is het een geweldig middel om nieuwe klanten te vinden en op de hoogte te blijven van de alles wat zich in de branche afspeelt. Maar is het wel zo’n geweldig middel? Wat is het rendement van netwerken eigenlijk?

Het doel van netwerken

Het doel van netwerken is vooral contacten te leggen met mensen of bedrijven die u kunnen helpen. Dat gaat niet zomaar, het vergt voorbereiding. Vooraf heeft u voor ogen wie u wilt spreken op de nieuwjaarsborrel, omdat u weet hoe diegene u kan helpen.

Het belang van netwerken

Maar daarnaast is het belang van netwerken dat u uw bedrijf kunt laten zien. U wordt bekend bij de juiste influencers. Daarnaast kunt u zich afvragen wat u voor anderen kunt betekenen. Immers, wie goed doet, goed ontmoet. En netwerken is een kwestie van geven en nemen. Het is bouwen op vertrouwen, waardoor u overkomt als een betrouwbare partij.

Het rendement van netwerken

Maar wat is het rendement van netwerken eigenlijk? Als u veel moet netwerken om één klant binnen te halen, is dat het dan wel waard? Als u iets voor uw professionele netwerk op LinkedIn plaatst, komt er misschien wel vaker een lead uit dan wanneer u zich actief op één bedrijf richt.

Professioneel netwerken in cijfers

Professioneel netwerken kost nu eenmaal veel tijd – en tijd is geld. Daarnaast heeft het een beperkt bereik en zullen veel mensen niet oprecht geïnteresseerd zijn. Hoelang bent u (actief) bezig met netwerken? U kunt de tijd die u hieraan kwijt bent omrekenen naar geld. Welk uurloon zou u zichzelf geven en wat zijn dan de uiteindelijke kosten? En wat levert het dan uiteindelijk op?

Leads genereren het hele jaar door

Over het algemeen zijn er veel efficiëntere manieren om leads te genereren. Manieren die meer rendement hebben. Al met al hopen we natuurlijk dat u een geslaagde nieuwjaarsborrel achter de rug heeft. Maar om leads te genereren is meer nodig. Alleen leads in januari is niet voldoende, u wilt natuurlijk meerdere leads over het hele jaar.

Bij Sellian zijn we experts op het gebied van B2B leadgeneratie. Hierbij maken we gebruik van meer dan alleen een nieuwjaarsborrel. Wilt u meer weten wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Download dan ons gratis whitepaper of vraag een vrijblijvend consult aan!

Whitepaper

Haal het maximale uit uw marketing en sales

Sellian

Amsterdam • Groningen

088 - 626 73 71

contact@sellian.nl

Volg ons

Wij zijn er voor u!

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken?