+31 88 626 73 71 contact@sellian.nl

Video voor sales: 5 goede redenen om hier vandaag nog mee te beginnen!

Dat video onmisbaar is in een moderne marketingstrategie, is waarschijnlijk niets nieuws. Mensen zijn visueel ingesteld, dus een video doet het op een website of social media vaak beter dan een geschreven tekst. Minder bekend is dat video ook heel interessant is voor uw salesteam. Maar videoboodschappen zijn heel geschikt om een relatie op te bouwen met uw (potentiële) klanten. We zetten vijf redenen op een rij om vandaag nog aan de slag te gaan met video voor sales! 

De kracht van persoonlijk contact

Face-to-face contact met prospects en leads is waarschijnlijk de grote kracht van uw verkopers. Hun verkoopvaardigheden komen dan maximaal tot hun recht. Bovendien is het in zo’n gesprek veel gemakkelijker om de aandacht vast te houden, vertrouwen op te bouwen en de juiste informatie boven water te krijgen. Ook zijn mensen eerder bereid om deals te sluiten met iemand die tegenover ze aan tafel zit.

Hoewel face-to-face gesprekken het beste werken, brengen veel verkopers nog relatief veel tijd door achter het bureau (zo’n 36% van hun tijd). Bijvoorbeeld voor het opstellen van offertes, het schrijven van (opvolg)mails en het voeren van telefoongesprekken. Dit contact voelt echter veel minder persoonlijk. Het is voor uw prospects dan veel makkelijker om mails onbeantwoord te laten, niet terug te bellen of zelfs de telefoon niet op te nemen tijdens een eerder geplande belafspraak. En meestal niet eens uit onwil, maar gewoon door tijdgebrek. 

Daar komt natuurlijk nog bij dat het voeren van face-to-face verkoopgesprekken door de coronacrisis nog lastiger is geworden. En de verwachting is dat we niet meer volledig teruggaan naar de situatie zoals die was. Digitaal samenwerken en op afstand contacten onderhouden blijken waarschijnlijk een onomkeerbare trend zijn.

video voor sales

Met video valt u op tussen concurrenten

Juist nu is het dus superbelangrijk om de aandacht van uw potentiële klanten te trekken. En om die tijd en aandacht ook echt te verdienen. Dus hoe doet u dat in een tijd waarin er zoveel zaken zijn die om aandacht vragen? Juist, door slim gebruik te maken van video voor sales!

Het maken van een video om het bedrijf of een specifiek product te promoten is veel ondernemers niet vreemd. Maar hoe zit dat met het maken van een persoonlijke videoboodschap voor een prospect, lead of klant? Dit effectieve saleswapen wordt door bedrijven nog maar minimaal ingezet. Hier ligt dus een grote kans om u positief te onderscheiden van concurrenten.

Video is interessant in alle fasen van uw salesproces en dan vooral wanneer u de conversie wilt verhogen. Of het nu gaat om het leggen van de eerste contacten met uw prospects, het doen van follow-ups of het vooruit helpen van deals. 

De 5 redenen om video voor sales in te zetten

We geven vijf goede redenen waarom video een krachtig instrument is in alle fasen van uw salescyclus. Met video maakt u namelijk veel meer impact:

1. Positieve aandacht

Een videoboodschap valt veel meer op tussen alle mails in de inbox. Mensen zullen bovendien veel eerder geneigd zijn om een korte videoboodschap te bekijken dan een lange mail te lezen. Uit onderzoek blijkt dat dit mails die een video bevatten tot acht keer vaker worden geopend en tot drie keer meer respons krijgen.  

2. Persoonlijker

Een 1-op-1-video waarop een van uw salesmedewerkers iets vertelt voelt veel persoonlijker dan een schriftelijk bericht. Ook als er nog niet eerder contact is geweest, hebben mensen veel sneller het gevoel iemand te kennen. Ze hebben er namelijk gelijk een gezicht bij. Iemand zien schept vertrouwen en zorgt ervoor dat mensen sneller een band voelen. Deze betrokkenheid maakt het makkelijker om ook op afstand relaties op te bouwen. Het opbouwen van vertrouwen is de sleutel voor succesvolle sales.

3. Kort en krachtig

Video is ideaal om een verhaal kort en krachtig te vertellen en complexe onderwerpen eenvoudiger te maken. Ook kun je op een video zaken laten zien in plaats van erover te schrijven. Denk het demonstreren van een product of het toelichten van een offerte. Vergelijk het met het geven van een presentatie in plaats van het schrijven van een lijvig document! 

4. Tijdbesparing

Natuurlijk kost het maken van een video tijd, maar al met een paar keer oefenen bouwt u snel een routine op. En dan bespaart video juist kostbare tijd, aangezien de response-rate veel hoger is en u sneller een relatie opbouwt met uw klant. Bovendien zijn er tegenwoordig allerlei tools beschikbaar die het maken, versturen en monitoren van video’s veel sneller en eenvoudiger maken. 

5. Sneller deals sluiten

Uit onderzoek blijkt dat video kan helpen om het sluiten van deals aanzienlijk te versnellen, soms zelfs in de helft van de tijd. En hoe makkelijk is het om via een video nog even een reminder te sturen waarin u iemand herinnert aan een afspraak? Of om na een meeting een bedankvideo te sturen, nog even kort de besproken punten samen te vatten of een korte demo te geven? En denk ook aan het persoonlijk toelichten van een offerte of overeenkomst. 

Kortom, door slim video’s in te zetten, blijft uw bedrijf top-of-mind in alle fasen van de klantreis!

 

Starten met video voor sales

Met de gratis Chrome-plugin van onze partner Vidyard kunt u gemakkelijk vanuit uw browser video’s opnemen. Begin eerst eens met het versturen van vijf video’s naar interessante prospects en bekijk de resultaten. Voer daarna het aantal video’s op naar tien en ga zo maar door. 

Heeft u tips nodig of een helpende hand met het beginnen van video? Boek een kwartiertje met één van onze specialisten. Hij kan u hier alles over vertellen!

Of meld u direct aan voor:

  • Gratis demosessie: we leren u in 1 uur om een goede video voor sales te maken en wat video kan betekenen voor uw salesproces.
  • Vier weken bootcamp: in 4 sessies leert uw salesteam om video optimaal te benutten in alle fasen van de salescyclus.


Wilt u ook meer omzet door sneller en slimmer te groeien? Download hieronder ons gratis whitepaper om te ontdekken hoe u meer haalt uit uw marketing en sales.

Whitepaper

Haal het maximale uit uw marketing en sales

Sellian

Amsterdam • Groningen

088 - 626 73 71

contact@sellian.nl

Volg ons

Wij zijn er voor u!

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken?