+31 88 626 73 71 contact@sellian.nl

Sellian gaat in quarantaine!

Heel Nederland praat over één ding: het coronavirus. Sterker nog, de hele wereld. Het is inmiddels bestempeld als pandemie. Het kan snel gaan…

Het was groot nieuws op donderdag 27 februari: de eerste coronabesmetting in Nederland. Twee weken later gaan voetbalwedstrijden niet door, kunnen we niet meer vliegen naar de VS en is alle zeep uitverkocht. En wat je nog wel koopt, dien je af te rekenen met de PIN want contant is gevaarlijk.

Ook op de werkvloer merk je het. Niet alleen omdat ’t het gesprek van de dag is, maar ook omdat je overal leest dat je handen goed moet wassen om de coronacrisis te beperken. Gelukkig hebben veel werkgevers inmiddels extra potjes zeep weten te bemachtigen bij de drogist op de hoek. Voorkomen is immers beter dan genezen, dat zeker. Maar toch is het ook handig om te weten wat je moet doen als bij een medewerker corona wordt geconstateerd.

Coronatraining

We weten allemaal nog van de middelbare school dat je bij een brandoefening rustig en georganiseerd het pand moet verlaten. Maar we hebben nooit een coronatraining gehad. Niemand is voorbereid op een corona-uitbraak binnen het bedrijf. Wij bij Sellian ook niet. Dus dat gaan we nu alvast oefenen!

Het advies van minister Bruno Bruins is dat iedereen met klachten thuis blijft. Maar wij gaan niet afwachten totdat we te maken krijgen met een besmetting.

Quarantaine

Eén week lang gaan we in quarantaine. Oftewel: iedereen moet verplicht thuiswerken. Dat betekent ook dat we geen ongemakkelijke ellebooggroet doen op bezoek bij (potentiële) klanten, maar zoveel mogelijk via videocalls doen. Dan hebben we alsnog face-to-face contact, maar zonder risico op het coronavirus. Virussen zoals trojans sluiten we daarbij helaas niet uit.

De dagelijkse werkzaamheden gaan dus gewoon door, inclusief een dagelijkse skypehuddle om 10.04 uur en een gezamenlijke videolunch van 12.15 tot 12.45 uur. Het dagelijkse potje tafelvoetbal komt helaas wel te vervallen, misschien dat we dit vervangen door een kwartiertje Wordfeud. Aan het einde van de dag houden we allemaal een eigen (video)dagboek bij waarin we reflecteren op de dag.

Voorbereidingen

Op vrijdag de 13de moet alles geregeld zijn. Want normaal gesproken neem je misschien een lunchpakketje mee naar kantoor, maar wat zou je allemaal meenemen van kantoor naar huis om een week lang goed te kunnen werken? Een monitor, koptelefoon en toetsenbord? Of misschien zelfs het koffiezetapparaat?

Na een week delen we onze ervaringen met andere bedrijven, zodat we allemaal goed voorbereid zijn op een coronabesmetting. Over and out.

Whitepaper

Haal het maximale uit uw marketing en sales

Sellian

Amsterdam • Groningen

088 - 626 73 71

contact@sellian.nl

Volg ons

Wij zijn er voor u!

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken?